Dance en electro

De muziekstijlen dance en electro zijn beide relatief nieuw vergeleken bij andere muziek stijlen. Maar dit houdt niet per defenitie in dat ze minder populair zijn en dat is dan ook zeker niet het geval. De muziekstijlen dance en electro zijn juist in korte tijd enorm populair geworden en er zijn dan ook enorm veel concerten en evenmenten in Nederland die u kunt bezoeken om deze muziekstijlen te aanschouwen.

De dance muziek

Dance muziek is een verzamelnaam voor alles dat met elektronische dans muziek te maken heeft. Vaak wordt dance muziek gekenmerkt door elektronische muziek instrumenten en melodieuze stukken soms bijgestaan door vocals. Veel dance platen bevatten een bassdrum en repeterende melodieen zijn eerder regel dan uitzondering in de dance muziek. Iets wat veel voorkomt binnen de dance muziek is het remixen van oude reeds bestaande nummers en die op deze manier een nieuw jasje te geven.

Dance muziek in Nederland

In Nederland is de dance muziek enorm populair op dit moment. Jaarlijks worden er dan ook enorm veel dance concerten en evenementen georganiseerd waar liefhebbers van dance muziek terecht kunnen. Voorbeelden hiervan zijn evenementen als Trance Energy en concerten van dance artiesten zoals Armin van Buuren en DJ Tiesto, enkele Nederlandse DJ's die bij de beste van de wereld horen wanneer het gaat om het produceren van dance muziek.

De electro muziek

Electro muziek is een muziek stijl die is ontstaan in de jaren zestig. De electro muziek wordt vooral gekenmerkt door aanwezigheid van ouder drumcomputers en het robot achtige stem geluid. Binnen de electro muziek zijn er verschillende substijlen zoals de electro hop, de miami bass, de techno bass en de breakdance muziek. Bekende electro muziek artiesten zijn Dave Clarke en Anthony Rother.

Electro muziek in Nederland

Ook in Nederland is de electro muziek bij bepaalde groepen mensen populair. Ook kent Nederland enkele artiesten in de electro muziek zoals Inter-Ference. In het eind van de jaren zestig kwam de electro muziek overwaaien uit het buitenland. Vooral in Duitsland en Japan werd de electro ontwikkeld tot dat wat het vandaag de dag is. Wanneer u een liefhebber bent van electro dan kunt u in Nederland ook concerten bezoeken van electro artiesten.