Festivals

Een festival is een evenement in de muziek wereld waar meerdere artiesten live optreden voor een groot publiek. Festivals hebben al een lange historie maar zijn vandaag de dag zeker niet minder populair. Nog steeds worden er jaarlijks ontzettend veel festivals georganiseerd in Nederland maar ook ver daar buiten waar mensen terecht kunnen om verschillende artiesten live te aanschouwen. Sommige festivals duren zelfs meerdere dagen.

Festivals in Nederland

In Nederland zijn er enkele grote festivals die jaarlijks terugkeren en waar elk jaar enorm veel mensen op af komen. Hierbij kunt u denken aan de festivals Pinkpop en Lowlands bijvoorbeeld, om er maar twee te noemen. Niet alleen worden deze festivals steeds drukker bezocht maar ook worden ze steeds professioneler georganiseerd. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat deze festivals populairder worden bij internationale artiesten zodat er steeds meer grote namen zullen verschijnen op deze festivals.

Het festival Pinkpop

Pinkpop is een groot Nederlands festival dat elk jaar in Landgraaf wordt georganiseerd. Het is een meerdaags festival en het trekt ongeveer zo'n zestig duizend bezoekers per dag. Er is een mogelijkheid om er te overnachten met een tentje en hier wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Op Pinkpop hebben intussen zo'n vijf honderd artiesten opgetreden sinds de eerste editie in 1970. Het is het langslopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld en daar is men terecht best trots op.

Het festival Lowlands

Een ander zeer bekend festival in Nederland is Lowlands, of languit a campingflight to lowlands paradise. Dit muziek festival wordt al sinds 1967 georganiseerd en het is hiermee een van de eerste Nederlandse popfestivals. Lowlands wordt georganiseerd door Mojo Concerts die hiermee de tegenhanger is van festivals als Pinkpop en Dynamo Open Air. Naast muziek kunt u hier ook genieten van literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip.

Kaarten kopen voor een festival

Wanneer u liefhebber bent van muziek dan moet u eigenlijk een keer op een meerdaags muziek festival geweest zijn. Samen met uw vrienden kunt u dit eigenlijk beschouwen als een soort van vakantie waarbij de muziek centraal staat. Het is belangrijk om de kaarten van te voren te bestellen omdat het uitverkocht kan zijn voordat u het weet. Bij de meeste meerdaagse muziek festivals heeft u de mogelijkheid om te overnachten.