Jazz blues en soul

Drie muziek stijlen die redelijk veel op elkaar lijken zijn jazz, blues en soul. De jazz muziek die zijn oorsprong vindt in New Orleans is nog steeds erg populair bij veel mensen. Hetzelfde geldt voor de blues is ooit is ontstaan om moeilijke tijden iets dragelijker te maken. Soul is een soort van combinatie van Rhythm en Blue en gospel. Er zijn vandaag de dag nog voldoende concerten te vinden voor liefhebbers van zowel jazz, blues en soul.

Jazz concerten

Jazz is eigenlijk een muziekstijl die gebaseerd is op improvisatie. Deze muziekstijl is ontstaan in New Orleans en heeft zich razend snel verspreid over de rest van de wereld. Jazz staat voor zeer energieke dans hetgeen de beleving van de jazz muziek ook duidelijk maakt. Omdat jazz vooral gebaseerd is op improvisatie kan deze muziek in feite eindeloos opnieuw worden gebruikt, hetgeen zorgt voor een lange levensduur van jazz. Bent u geinteresseert in jazz dan moet u zeker een jazz concert bezoeken.

Blues concerten

Blues vindt haar oorsprong in muziek die gemaakt werd door slaven in het zuiden van de Verenigde Staten. Vooral religieuze liederen en zogeheten worksongs hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de blues. Bekende blues artiesten zijn Ray Charles, Jimi Hendrix en Freddie King bijvoorbeeld. Qua instrumenten worden er vooral akoestische instrumenten gebruikt zoals de gitaar, de piano en de mondharmonica.

Soul concerten

De muziek stijl soul is ontstaan uit het bekende rhythm and blues en de gospelmuziek. Vooral de Afro-Amerikaanse bevolking in het zuiden van de Verenigde Staten hielden zich bezig met soul in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Soul staat ook wel bekend als de vader van de hedendaagse R&B en bekende soul artiesten zijn Ray Charles, James Brown en Sam Cooke, om er maar een paar te noemen.

Jazz blues en soul concerten

Wanneer u een liefhebber bent van jazz, blues en/of soul dan doet u uzelf te kort wanneer u niet naar een concert gaat in dit genre. Deze avonden zijn niet voor niks erg goed bezocht en het zal u dan ook vrijwel nooit teleurstellen. Het is natuurlijk ook een erg leuk cadeau om iemand anders mee blij te maken die erg geinteresseerd is in deze muziek stroming. Er zijn nog genoeg concerten te vinden in Nederland in dit genre.