Klassiek en opera

Klassieke muziek en opera is nog altijd een erg populaire stroming in de muziekwereld. Er worden vandaag de dag dan ook nog erg veel concerten georganiseerd voor klassieke muziek en ook erg veel opera's. In de klassieke muziek staan over het algemeen de genoteerde composities centraal. De opera is een vorm van muziektheater. U kunt hierbij denken aan een toneelstuk dat wordt uitgebeeld met zang en orkestbegeleiding.

Een klassieke muziek concert

Veel mensen denken concerten alleen aan popgroepen en artiesten. Maar er zijn ook concerten die zich richten op de klassieke muziek en de componist in het bijzonder. Hierbij geeft de componist een voorstelling waarbij u getuige kunt zijn van strelende klanken van een viool of prachtige piano. Voor de liefhebben van klassieke muziek is een concert dus een prachtige mogelijkheid om naar deze muziek te luisteren. De klassieke muziek concerten zijn zelfs erg populair in Nederland en omstreken.

Een opera concert

Ook de opera is nog steeds erg populair onder bepaalde groepen mensen. Opera is een verzameling van dramatische muziek, zangers en zangeressen en een orkest waarmee expressie kan worden gegeven aan de drama. Er zijn nog steeds enkele zeer bekende opera zangers die met gemak een concertzaal vol krijgen omdat er nog steeds veel vraag naar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een concert van Andre Rieu of internationale opera zangers als Paul Potts en Andrea Bocceli.

Geschiedenig van de opera

De geschiedenis van de opera is oorspronkelijk begonnen in Florence, ergens in de zestiende eeuw. Hier werd het klassieke drama nieuw leven in geblazen en dankzij grootheden als Aristoteles kwam het genre opera weer volledig tot leven. De achterliggende gedachte hierbij is dat drama de imitatie van het leven is. Sinds de zestiende eeuw zijn er enorm veel bekende opera componisten geweest en ook vandaag de dag zijn er nog verschillende bekende opera componisten.

Een kaartje kopen voor een klassiek of opera concert

Wanneer u een grote liefhebber bent van klassieke muziek of van de opera dan moet u een keer naar een concert zijn geweest. Ook wanneer u iemand kent die een enorme liefhebber is van klassiek en/of opera is het een erg leuk cadeau om hem kaarten te geven of mee te nemen naar een concert. Dit is een erg leuk avondje uit en over het algemeen worden deze concerten tevens uitstekend bezocht.