Nederlandstalige muziek

De Nederlandstalige muziek is ondanks de vele invloeden vanuit het buitenland nog steeds erg populair. Daar waar vroeger Boudewijn de Groot, Samses Shaffy en Herman van Veen de b├╝hne vertegenwoordigden, doet Herman van Veen dat bijvoorbeeld nog steeds. Nederlandstalige muziek is tijdloos en dit uit zich ook in de ongekende populariteit van de concerten van Nederlandse artiesten.

Jaren 80 en 90

In de jaren 80 en 90 waren er vele Nederlandse bands die goed scoorden. Zo was er de Frank Boeijen band die keer op keer de Nederlandse hitlijsten bestormen. Of wat dacht je van Benny Neyman en het Goede Doel. Doe Maar wordt gezien als 1 van de aller populairste bands. Hun stoppen werd door vele Nederlandse meisjes gezien als het ergste wat hun ooit overkomen is.

Jaren '00

In de jaren '00 was Marco Borsato de grootste Nederlandse artiest. Naast Borsato was ook zijn goede vriend Guus Meeuwis een ongekend groot succes. Dat studentikoze typetje scoorde zeer grote hits met Kedeng Kedeng en Het is een nacht. Ook Trijntje Oosterhuis heeft in de jaren veel nummers gemaakt die op de dag van vandaag nog grijs worden gedraaid op Sky Radio.

Ook Acda en de Munnik hebben in al die jaren veel succes genoten. Met de nummers Naar huis en Regent Zonnestralen hebben zij vele concert reeksen en evenementen kleur gegevens.

Tegenwoordig

De opvolgers van Marco Borsato en Guus hebben lang op zich laten wachten. Jan Smit kan worden genoemd, net als Nick en Simon maar vergeet niet Ilse de Lange. Als je echt wilt weten wie tot op de dag van vandaag nog hot is? Bekijk dan vooral de concert-lijsten die wij voor u hebben verzameld!