Rock en Metal

Rock en Metal is een zeer populair stroming in de muziek wereld die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van gitaren, basgitaren, drums en zang. Het is in feite een evolutie van de country en rhythm and blues muziek uit de jaren '50. In die tijd stond de muziek vooral bekend als rock and roll en was het ongekend populair. Maar ook vandaag de dag kent de stroming rock en metal nog ontzettend veel aanhangers en daarom zijn er ook nog veel concerten te vinden in dit genre.

Rock en Metal in de jaren zestig

In de jaren zestig was Rock en Metal, ook wel Rock and Roll genoemd destijds, de meest populaire muziek stroom die er was. Niet alleen in de Verenigde Staten maar ook daar buiten werd er ontzettend veel naar Rock and Roll geluisterd en waren er vele concerten. Dit was het tijdperk van The Beatles, die natuurlijk vandaag de dag nog steeds bij iedereen bekend zijn, hetgeen wel aangeeft hoe populair ze waren destijds, en daarmee ook het complete genre.

Rock en Metal in de jaren zeventig

In de jaren zeventig maakte de rock and roll plaats voor de heavy metal en de hard rock. Artiesten zoals Jimmy Page en Led Zeppeling veroverde de hele wereld met hun heavy metal en ook bands als AC/DC werkte hier goed aan mee. De meest bekende band uit dit tijdperk is ongetwijfeld Queen geweest die met hun nummers de hele wereld hebben veroverd en ook vandaag de dag nog bij iedereen bekend zijn.

Rock en Metal in de jaren tachtig

Weer een decenium later was het tijd voor de alternatieve rock. Het was de opvolger van de punkrock waarbij af en toe folk en reggea muziek werd toegepast. De Amerikaanse band R.E.M. was een van de grootste bands in het tijdperk van de alternatieve rock. Ook bands van buiten de Verendigde Staten draagde hun steentje bij aan het genre zoals de Dire Straits en The Smiths. Metallica en Iron Maiden kunnen ook niet ontbreken wanneer men het heeft over deze stroming.

Rock en Metal vandaag de dag

Vandaag de dag is Rock en Metal nog steeds erg populair en met bands als Arctic Monkeys, Franz Ferdinand en Coldplay is daar ook alle reden toe. Ook de Red Hot Chili Peppers zijn nog steeds erg populair en er zijn dan ook enorm veel concerten te vinden nog in het genre Rock en Metal. Andere alternatieve bands die erg populair zijn binnen het genre zijn Linkin Park en Muse.